Toolbox: Versterk je team


Inhoud van de pakketten:

Workshops zingeving

Geestelijk verzorgers

(Post-covid) evaluatie

Workshop Huis van Zin

Zingeving zichtbaar maken in je organisatie. Voor geestelijk verzorgers en andere -zorgers in instellingen een passende opdracht. Maar: hoe doe je dat? In deze workshop neemt Beatrijs je mee op weg. We werken aan de hand van het het agoramodel van René Gude (hij onderscheidt 4 soorten van zin: zinrijk, zinvol, zintuiglijk en zinnelijk) en steken het plein over naar andere vormen van zingeving die je misschien minder vertrouwd zijn. We verkennen met elkaar mogelijke routes naar zin en plaatsen bij elke stap onze eigen merkstenen. Zo ontwikkelen we tenslotte een routekaart die uitkomt in jouw 'huis van zin'. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor de Masterclass zingeving en spiritualiteit in de Palliatieve Zorg van Finivita, die tweejaarlijks plaatsvindt en is yot lezing bewerkt voor de meerdaagse retraite Bij-zinnen-komen olv Anne Stael, in klooster Huissen.

DiGitaal Vaardig

 

Digitale vaardigheden- we hebben ze nu meer dan ooit nodig. Velen van ons hebben in de afgelopen Corona-tijd een snelle ontwikkeling moeten doormaken. Van bijna digi-beet naar digivaardig. Beeldbellen met cliënten, online Zoom-meetings. Ineens bevonden we ons in break-out rooms in plaats van bij het koffie-apparaat. Ineens moesten we ons een andere taal eigen maken en konden we niet terugvallen op wat ons inmiddels zo vertrouwd en bekend was: lichaamstaal. Interpreteren zonder woorden. De waarde en het gebruik van stiltes. De pijnlijke nek en schouders en soms het gevoel dat we niet werkelijk verbonden waren. Dat er een hoop ruis op de lijn zat.

Lichtvoetige reisgids 

Naast erkenning voor deze (digitale) ongemakken die dit nieuwe tijdperk met zich meebrengen, wil ik met deze  gids toch een weg wijzen. Een weg in het digitale doolhof dat online media voor veel geestelijk verzorgers nog is. Verwacht in dit e-book geen stappenplan voor het opzetten van een website of gouden tips voor de beste inzet van social media. Daar kun je online al heel veel van vinden (zie links en tips achterin). Wat wel? Een korte visuele route langs de online wegen die ik mijzelf in de afgelopen 12 jaar eigen heb gemaakt.

Zodat ook jij een diGitaal Vaardige geestelijk verzorger wordt!

 

 Evaluatietools

 

Zingevingspakket Ivoor bevat 3 soorten evaluatietools voor mensen in (post-)covid situaties:

  • Routekaart: document om met groep of team te evalueren wat je de afgelopen periode is overkomen
  • Info-kaart post-covid revalidatie op basis van het diamantmodel van Carlo Leget en een variant hierop: gesprekskaart post-covid
  • Een vragenkaart (Lessen uit de coronagolven) met bespreekpunten.

Alles op een rijtje:

Waardenposter

Gids digivaarde gv

Snel guide

Workshop digivaardige gv

Gespreksaart

Visual evaluatie

Zingeving routekaart