Publicaties

Gepubliceerd op 9 april 2022 om 22:58

Nieuwe nabijheid vertelt in 12 verhalen hoe bewoners in het verpleeghuis zoeken naar zin. Met de komst van het corona virus vraagt alles om een nieuwe betekenis. Beatrijs Hofland, geestelijk verzorger schetst de contouren van deze zoektocht. Te koop via de webshop of boekscout.nl of bestel bij je lokale boekhandel of Bol.com

De bundel "Met lichaam en geest. De rituele competentie van geestelijk verzorgers" is het product van de expertmeeting “Ritueel en GV” in oktober 2019 en de conferentie “Rituele Competentie in de Geestelijke Verzorging” in oktober 2020. De inleidingen van beide bijeenkomsten zijn in deze bundel bijeengebracht, aangevuld met enkele andere. De bundel is onderverdeeld in vier delen: praktijk en analyse, onderzoek en theorie, onderwijs, en beroepsstandaard. De bundel bevat 36 bijdragen die zijn geschreven door een diverse groep van geestelijk verzorgers, onderzoekers en docenten, en is een product van de samenwerking tussen de verschillende universitaire en HBO-opleidingen. Door te reflecteren op de rituele competentie van geestelijk verzorgers wil het boek bijdragen aan de praktijk van, het onderzoek naar en het onderwijs in geestelijke verzorging.

Körver, Jacques & Olsman, Erik & Rosie, Sujin. (2021). Met lichaam en geest. De rituele competentie van geestelijk verzorgers.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.